Pedagógus napi elismerésre a 2022-23. tanévben kiemelkedő munkájáért Csikósné Plauschin Katalin és Szentgróti-Tóth Tamás kollégákat szavazta meg a tantestület. Munkájukat ezúton is köszönjük, az elismeréshez pedig gratulálunk!

Csikósné Plauschin Katalin három éve a Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskola dolgozója. Ének-zene-matematika szakos tanár. Az utóbbiból mesterdiplomát is szerzett. Joggal elmondható, hogy Kati tantestületünk azon tagja, akire az önképzés igénye leginkább jellemző. Kedves, szerény személyisége miatt mind a gyerekek mind a kollégák hamar megkedvelték. Számos továbbképzésen vett részt, amelyek elsősorban a matematikai logika és készségfejlesztés területihez tartoznak, Robotika, Sakkpalota, Matific program lelkes képviselője. 2022-ig elvégezte a négyféléves fejlesztőpedagógus szakirányú továbbképzést, és azóta hatékonyan vesz részt a rászoruló felsős tanulók megsegítésében. Szervezi és lebonyolítja a Bolyai matematikai versenyeket, felkészíti a tanulókat az Zrínyi matematikai versenyen való eredményes szereplésre. Az elmúlt években a kompetencia mérések megszervezésében vállalt kiemelkedő szerepet.

Szentgróti-Tóth Tamás 2017 óta dolgozik a Vecsési Andrássy Gyula Általános Iskolában, s azóta intézményvezető-helyettes. Helyettesként számos feladatot lát el, munkájára jellemző a gyorsaság, pontosság, hatékonyság. Kollégái bármikor számíthatnak rá, amikor az adminisztrációs feladatok elvégzésében elakadnának. Az órarend elkészítése, a KRÉTA rendszer felügyelete, a KIR és az Oktatási Hivatal oldalán az adatok aktualizálása, feltöltése az ő feladat intézményükben. Az elmúlt években a kompetencia mérések megszervezésében vállalt kiemelkedő szerepet. Fizika-földrajz szakos tanárként fizikát tanít iskolánkban. A gyerekek általa megszerették a fizikát, jól teljesítenek az óráin. Az általa szervezett vándortáborok sikerét mutatja, hogy a már elballagott diákjaink is szívesen vesznek részt ifi segítőként.